MENIU

Membrii Noua Dreaptă din toată ţara s-au întâlnit la Sfântu Gheorghe

<descriere>
Membrii Noua Dreaptă din toată ţara s-au întâlnit la Sfântu Gheorghe

La Sfântu Gheorghe, aproximativ 200 de reprezentanţi ai organizaţiei naţionaliste Noua Dreaptă au luat parte la ceremonialul oficial de 1 Decembrie. Membrii mişcării au participat la o slujbă religioasă la Catedrala Sfântu Gheorghe şi au depus o coroană la statuia lui Mihai Viteazu. Forţele de ordine au supravegheat permanent manifestarea, pentru a evita orice incident cu adepţii organizaţiei naţionaliste maghiare Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate.

Adepţii mişcării Noua Dreaptă din întreaga ţară s-au întâlnit în centrul oraşului Sfântu Gheorghe, în urma unor apeluri lansate pe internet. Cei aproximativ 200 de membri ai organizaţiei au participat, după sosirea în oraş, la slujba religioasă oficiată la Catedrala Sfântu Gheorghe.

Liderul mişcării , Tudor Ionescu a declarat că \"Noua Dreaptă\" nu a organizat la Sfântu Gheorghe o întâlnire aparte, ci doar au participat la manifestările oficiale legate de sărbătoarea Zilei Naţionale 1 Decembrie. Participanţii spun că au venit la Sfântu Gheorghe pentru că aici este un punct mai cald pentru afirmarea patriotismului şi că au vrut ca românii de aici să simtă sprijinul lor.

Reprezentanţii organizaţiei maghiare \"Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate\" i-au întâmpinat pe cei de la Noua Dreaptă la ieşire din catedrală, cu scandări separatiste în limba maghiară.  Etnicii maghiari au spus că nu au venit la Sfântu Gheorghe ca să sărbătorească 1 decembrie, ci pentru manifestările organizate de Noua Dreaptă, ale cărei prime două revendicări sunt să îi scoată pe maghiari din ţară şi faptul că Ţinutul Secuiesc este pământ românesc

După depunerea unei coroane la statuia lui Mihai Viteazul, în cadrul ceremoniei oficiale de 1 decembrie, adepţii Noii Drepte s-au îmbarcat în maşini şi au pornit în linişte spre Braşov.

Noua Dreaptă a fost înfiinţată în 2000, are filiale în toate zonele istorice ale ţării şi se revendică drept o mişcare de de avertizare asupra pericolelor antiromâneşti. Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate a fost înfiinţată în 2001 în Ungaria şi are ca scop declarat obtinerea autonomiei maghiarilor din bazinul Carpatic.