MENIU

Membrii Consiliului General al Capitalei au susţinut că sunt ameninţaţi cu moartea de mafia imobiliară

Foto: romanialibera.ro

Mai mulţi consilieri generali ai Capitalei au susţinut că au primit ameninţări cu moartea. Ei au spus că mesajele au venit de la investitorii imobiliari, speriaţi de noua Lege a urbanismului, care recurg astfel la şantaj pentru a le fi aprobate proiectele de milioane de euro.

''Ori aprobi proiectele, ori o să avem grijă de tine şi de copiii tăi!'' Aşa sună unul dintre nenumăratele mesaje telefonice, anonime, primite în ultimele zile de mai mulţi consilieri generali ai Capitalei, potrivit evz.ro.

Motivul acestui şantaj e simplu: planurile urbanistice zonale, care vizează construirea unor clădiri-gigant în zone rezidenţiale ale Bucureştiului, nu vor mai avea nicio valoare odată ce noul act normativ se va aplica, adică de joi, 1 octombrie. Miza e uriaşă şi înseamnă câteva zeci de milioane de euro. Profit!

''Inclusiv astăzi am primit trei telefoane prin care mi-au fost transmise astfel de mesaje. Este intolerabil ce se întâmplă!'', a precizat unul dintre consilierii vizaţi.

Temându-se pentru siguranţa lor şi a familiilor, consilierii au refuzat să se adreseze poliţiei. Ei au spus că reclamarea lor le-ar putea cauza probleme şi mai mari având în vedere că cei care le trimit mesajele ''pot cumpăra pe oricine'' şi au relaţii în toate instituţiile cheie. 

 

Mai multe articole despre:
lege consilieri şantaj ameninţări imobiliar