MENIU

Melania Mandaş Vergu: Iluzie ministerială: una singură sunt mai multe

Foto: Gândul

Dacă n-ar fi jenant, ar fi de-a dreptul amuzant. Aşa se încheagă gândul pe foaia de hârtie, după trei ceasuri de scotocit planuri-cadru, ordine, curricula şi declaraţii ministeriale.

Tema buchiselii mele pe actele Ministerului Educaţiei? Ora de educaţie fizică la liceu. Încercarea de-a înţelege cum Dumnezeu s-ar putea ca o oră obligatorie pentru profesor să fie opţională sau facultativă pentru elev şi, mai ales, cum cerului poate elevul să nu vină la oră, dar să nu i se încheie situaţia şcolară, dacă n-a frecventat o oră opţională.

Cum "studiul este mama înţelepciunii", orele multe de documentare nu sunt pierdute. M-am dumirit! Orele de educaţie fizică şi sport, acelea multe cu care ne tot dă peste nas doamna ministru, ba trei, ba cinci, sunt, aşa cum de altfel am scris acum mai bine de o lună: una singură. Fără nici un echivoc, elevii de liceu, de la clasa a IX-a la a XII-a, indiferent de specializare, profil, filiera "studiază" 1 oră pe săptămână disciplina "educaţie fizică", oră ce se află în trunchiul comun.

 

Citeşte mai mult în Gândul

Mai multe articole despre:
educaţie minister iluzie