MENIU

Medicul din Giurgiu prins în flagrant că a luat mită este cercetat în stare de libertate

Foto: infolegal.ro

Magistraţii Tribunalului Giurgiu au decis joi ca medicul pediatru Rodica Samoilă, de la Spitalul Judeţean Giurgiu, prins în flagrant de luare de mită, să fie cercetat în stare de libertate. Cadrul medical nu va mai practica meseria pe toată durata cercetărilor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, comisar Mirela Gheţa, a declarat că Tribunalul Giurgiu nu a emis mandat de arestare preventivă pe numele Rodicăi Samoilă.

"Magistraţii Tribunalului Giurgiu nu au emis mandat de arestare preventivă, dar au dispus măsura complementară de obligativate de a nu părăsi localitatea şi de a nu exercita profesia de medic pe timpul cercetărilor", a declarat Mirela Gheţa.

Poliţiştii, procurorii giurgiuveni şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă au organizat, miercuri, un flagrant de luare de mită în cazul medicului pediatru Rodica Samoilă.

Prim-procurorul Gheorghe Albu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, declara miercuri că medicul pediatru ar fi pretins şi primit de la o persoană suma de 200 lei, pentru a acorda asistenţă medicală unui copil de un an.

"Faţă de Samoilă Rodica, medic pediatru la Spitalul Judeţean Giurgiu, a fost începută urmărirea penală şi s-a dispus reţinerea acesteia pe o durată de 24 de ore pentru infracţiunea de luare de mită, prevăzută în articolul 254, alineatul I din Codul Penal, faptă care constă în aceea că în calitate de medic la Spitalul Judeţean, a pretins şi a primit de la o persoană suma de 2 milioane de lei vechi pentru a-i acorda asistenţa medicală necesară nepotului minor în vârstă de un an, internat la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Giurgiu", spunea Gheorge Albu.

Acesta a precizat că, în urma flagrantului, asupra Rodicăi Samoilă au fost găsiţi banii marcaţi şi urme de cerneală fluorescentă pe mâinile şi în buzunarul medicului.

Mai multe articole despre:
flagrant mită medic cercetări Giurgiu