MENIU

Medicul care şi-a internat soacra timp de cinci ani în spital este declarat nevinovat de colegi

Foto: Gândul

În urma scandalului iscat la Spitalul Judeţean Slatina, atunci când un bărbat a murit pe holurile spitalui, s-a constatat că o femeie în vărstă de 74 de ani era internată de cinci ani în secţia de Neurologie, care este condusă de ginerele pacientei, dr. Renică Diaconescu.

Ministerul Sănătăţii împreună cu o comisie de audit a Spitalului Judeţean au început o anchetă, pentru a se vedea motivele exacte pentru care pacienta era internată. „Acum o săptămână am prezentat rezultatele preliminare, în care am precizat că soacra dr. Renică Diaconescu chiar avea nevoie de acele internări”, ne-a declarat dr. Cristina Bontescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Slatina. Medicul ne-a mai spus că au fost verificat foarte atent actele de internare a femeii, iar acestea erau corecte.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt a mai adăugat că pacienta în vârstă de 74 de ani nu a petrecut cei cinci ani de zile permanent în spital. „Durata medie a internării acestei paciente era de 15 zile lunar. Femeia respira printr-o canulă traheală şi necesita respiraţie artificială, prin intubare şi conectare la aparate de oxigen cu prize”, ne-a mai declarat dr. Cristina Bontescu.

 

Citeşte mai mult în Gândul 

Mai multe articole despre:
meci nevinovat internare soacră