MENIU

Medicii specialişti din spitalele harghitene îşi îndrumă bolnavii către cabinelele lor private

Foto: urbaniulian.ro

Cabinetele medicale de specialitate în ambulator din spitalele harghitene funcţionează defectuos sau nu funcţionează, deoarece bolnavii sunt îndrumaţi către cabinetele individuale ale medicilor care lucrează în spital.

Potrivit unui raport prezentat la Prefectura judeţului Harghita, "cabinetele medicale de specialitate din structura spitalelor funcţionează defectuos sau nu funcţionează deloc. Cauza: bolnavii externaţi sau cei care se prezintă la aceste cabinete sunt îndrumaţi către cabinetele individuale ale medicilor care lucrează în spital".

Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, Emilia Braic, a declarat că aceste cabinetele medicale de specialitate nu au fost vândute, nu sunt dotate corespunzător cu echipamente şi aparatură medicală care să permită selectarea bolnavilor pentru internare, cu excepţia câtorva dintre ele. Cu toate acestea, Emilia Braic condamnă practicile acelor medici harghiteni, care îşi îndrumă bolnavii către propriul cabinet privat, subliniind că acest lucru nu este corect faţă de bolnavi.

"Sunt persoane care vor să meargă la un medic privat, dar sunt foarte mulţi care nu îşi permit acest lucru", ne-a spus directorul DSP. "În ceea ce priveşte  aceste practici, o să mă consult cu juristul instituţiei, o să facem o atenţionare către directorul Spitalului Judeţean, către Colegiul Medicilor şi chiar şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Harghita, deoarece sunt mulţi medici care au contract cu ei", a menţionat Emilia Braic.
Mai multe articole despre:
spitale bolnavi medici pacienţi Harghita cabinete