MENIU

Medicii germani au înlăturat o tumoare de 18 kg de pe piciorul unei femei

Foto: dailymail.co.uk

Un doctor german a declarat vineri că chirurgii au îndepărtat cu succes o tumoare malignă 18 kg, de la o femeie din Arabia Saudită.

Dr. Heinz Zurbruegg, un chirurg la spitalul privat din Berlin, Capital Health, a spus că femeia de 35 de ani mai avea doar câteva săptămâni de trăit când a sosit pentru tratament în Germania, în luna septembrie.

După cinci operaţii, nu a mai rămas nicio urmă din imensa tumoare la os, care se întindea de la pelvis în jos şi reprezenta o treime din greutatea ei corporală.

El a mai spus că femeia se simte destul de bine pentru a se întoarce acasă şi, dacă examinările ulterioare vor arăta că nu mai sunt semne ale tumorii, următorul pas va fi reconstucţia pelvisului parţial îndepărtat şi implantarea unui şold artificial.

Femeia, care nu doreşte să îşi dezvăluie identitatea, a declarat că a călătorit în Germania după ce doctorii din Riyadh i-au spus că trebuie să îi amputeze piciorul pentru a îndepărta tumoarea.

Ea a povestit că tumoarea a ţinut-o la pat timp de cinci ani, dar acum poate să meargă din nou, cu ajutorul cârjelor. Întreaga ei familie este încântată de succesul medicilor germani.
Mai multe articole despre:
Germania spital operaţie medici tumoare privat os