MENIU

Meciul dintre Diaconu şi Branco, anulat după ce promotorul italianului nu şi-a respectat obligaţiile

Foto: www.netsport.ro

Meciul dintre Adrian Diaconu şi Silvio Branco, în care românul îşi apăra titlul mondial WBC la categoria semigrea, nu va mai avea loc deoarece promotorul italianului, Salvatore Cherchi, nu şi-a respectat obligaţiile de organizare, a declarat, marţi, preşedintele FRBox, Rudel Obreja.

"Acest meci nu va mai avea loc pentru că promotorul meciului nu şi-a respectat obligaţiile, nu s-au plătit garanţiile, nu s-au încheiat contracte, iar noi am depus plângere la WBC. Pentru Adrian Diaconu nu este bine, el pe 19 aprilie face un an de când nu a mai boxat şi s-a pregătit pentru acest meci. Din câte am înţeles el este supărat, dar nu are ce face, va boxa într-un meci sâmbătă", a explicat Rude Obreja.

Şeful FRBox a vorbit şi despre viitorul meci al românului: "WBC va hotărî ce se va întâmpla. Ar putea fi tot Branco adversarul, dar la fel de bine ar putea fi eliminat din cauza celor întâmplate. El nu are nicio vină, ci promotorul. Se poate stabili un meci pentru un nou challenger, pentru moment nu se ştie".

Adrian Diaconu trebuia să-l întâlnească pe 10 aprilie pe italianul Silvio Branco într-un meci în Italia, în care românul îşi punea în joc titlul mondial WBC. După ce acest meci a fost anulat, Diaconu va boxa pe 4 aprilie la Montreal într-o gală la Centre Bell cu pugilistul canadian David Whittom, într-o luptă de opt runde în care nu îşi va pune centura în joc. Despre acest meci românul a spus: "Sunt foarte fericit că mă voi reîntâlni cu iubitorii boxului din Montreal. A trecut foarte mult timp de când nu am mai simţit atmosfera din Centre Bell".

Adrian Diaconu a cucerit pe 19 aprilie 2008, la Bucureşti, titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, după ce l-a învins la puncte pe americanul Chris Henry. Într-un alt meci, pugilistul american Chad Dawson s-a impus la puncte în faţa lui Glen Johnson (116-112), la 13 aprilie, şi şi-a păstrat titlul mondial WBC la categoria semigrea, pe care urma să şi-l apere în faţa românului Adrian Diaconu. Dawson a refuzat să boxeze cu românul şi astfel Diaconu a devenit campion mondial WBC.

Meciul campionului mondial Adrian Diaconu, în care acesta trebuia să îşi pună titlul în joc în faţa lui Silvio Branco, trebuia să se dispute la 15 noiembrie, dar a fost amânat, după ce românul s-a accidentat la mână în timpul unui antrenament.

Italianul Silvio Branco are 41 de ani şi a câştigat titlul de campion mondial WBA la versiunea semigrea. El are 57 de victorii, dintre care 34 prin KO, 9 eşecuri (3 prin KO) şi două remize.

Mai multe articole despre:
box Rudel Obreja Adrian Diaconu Silvio Branco