MENIU

Martorii din dosarul Ridzi, printre care şi jurnalişti, vor fi audiaţi lunea viitoare

Foto: RTV

Comisia de anchetă a deputaţilor privind organizarea Zilei Tineretului a decis, joi, ca audierile să continue şi în cursul săptămânii viitoare, fiind invitaţi reprezentanţii posturilor Antena 3 şi Realitatea TV, ai firmelor subcontractate, precum şi artiştii implicaţi în evenimente.

Membrii comisiei de anchetă în cazul Ridzi au început lucrările prin supunerea la vot a persoanelor care vor fi audiate, luni, în dosarul Monicăi Iacob Ridzi. Comisia a votat lista celor care vor fi prezenţi, luni, la audieri. Printre aceştia se află şi jurnaliştii de la Antena 3 şi Realitatea TV, n.r.) implicaţi în acest caz, precum şi impresarii artiştilor care au concertat în cadrul evenimentelor organizate de Ministerul Tineretului.

Jurnalistul sportiv Cătălin Tolontan a adus o serie de probe adunate pe parcursul anchetei sale jurnalistice în cazul Monicăi Iacob Ridzi.

Tolontan a prezentat probe audio-video din care care reiese ca Ministerul Tineretului a plătit pentru difuzarea unor ştiri referitoare la evenimentul din 2 mai, ştiri care o includeau pe Monica Iacob Ridzi.

Reprezentanţii celor două firme care au încheiat contractele cu Ministerul Tineretului pentru organizarea evenimentelor din ziua de 2 mai au refuzat să se prezinte, joi, în faţa comisiei, şi au trimis parlamentarilor două scrisori în care declară că nu recunosc legitimitatea acestei comisii.

Afirmaţiile sunt susţinute şi de către reprezentanţii PD-L, dar şi de ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi.

Antrenorul Octavian Belu a declarat, joi, în faţa comisiei, că nu poate fi de prea mare ajutor în desfăşurarea anchetei din cauză că atribuţiile sale în cadrul ministerului sunt "mai mult derizorii". Octavian Belu se ocupă de renta viageră, indemnizaţia de merit şi ceritificatul de identitate sportivă.

Mai mult, Belu a declarat că intenţionează să se retragă din funcţia pe care o deţine în cadrul ministerului pentru că este nemulţumit că nu-şi poate realiza propriile proiecte. Mai mult, Octavian Belu a declarat că nu doreşte să fie "un obiect de decor".

Cristian Boureanu a solicitat trimiterea unei "hârtii din partea comisiei pentru a vedea dacă există o anchetă în desfăşurare, dacă nu consider că faceţi abuz de majoritate şi pur si simplu nu doriţi ca această comisie să funcţioneze în condiţii de legalitate". Acesta a invocat şi blocarea anchetei.

"Vă rog să propuneţi, pe rând, la vot. Sunt persoane cu care suntem de acord să le invităm şi persoane cu care nu suntem de acord să le invităm", a mai adăugat Boureanu, la începutul procedurilor de vot referitoare la persoanele care vor fi audiate luni.

Comisia parlamentară de anchetă a audiat, miercuri, mai mulţi angajaţi ai Ministerului Tineretului, printre care directorul de Achiziţii, directorii economic şi cel juridic, precum şi fostul şef al Autorităţii Naţionale de Tineret, Borbely Karoly. 

Citeşte şi Cătălin Tolontan: Ce să aşteptăm şi ce să nu aşteptăm de la comisiile parlamentare