MENIU

Marius Petcu: Salariile mici din sănătate urmează să crească cu 78% până în 2015

Foto: RTV

Preşedintele Sanitas, Marius Petcu, a declarat marţi la ieşirea de la întâlnirea cu reprezentanţii Guvernului pe tema legii unice a salarizării, că medicii îşi vor primi tichetele de masă care erau în pericol de a nu se mai acorda, iar salariile mici vor creşte într-o dinamică accelarată din 2010.

Negocierile de marţi s-au terminat numai la capitolul Sănătate şi continuă pentru cei din Educaţie şi Justiţie. Liderii sindicali din Sănătate sunt mulţumiţi de salariile propuse în grilă şi de creşterea anunţată de Emil Boc. "Am salvat toate sporurile specifice sistemului sanitar. A mai rămas o problemă cu sporul de stres şi de încordare psihica, este o interpretare pe care Ministerul de Finanţe o dă, neconvenabilă nouă, dar sper să o rezolvăm", a declarat Marius Petcu.

"Prin coeficienţii care urmează să fie aprobaţi miercuri şi prin sporurile pe care le-am păstrat, colegii mei nu vor pierde, îşi vor păstra drepturile, mai mult ele se vor îmbunătăţi substanţial", a completat acesta. 

Până în 2015, salariile mici din sănătate urmează să crească cu 78%, media pentru tot sistemul bugetar fiind de 56%. "Salariile vor creşte într-o dinamică ce ţine de fiecare an. Salariile mici vor începe să crească într-o dinamică accelerată de anul viitor", a conchis acesta.