MENIU

Marin Cioroianu, românul implicat în asasinarea fiului preşedintelui Ciadului, a fost predat autorităţilor franceze

Foto: inmagine.com

Marin Cioroianu, românul ce a participat la asasinarea fiului preşedintelui Republicii Ciad, în urmă cu aproape un an, a fost predat autorităţilor franceze miercuri, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Pe numele lui Cioroianu Marin, autorităţile franceze au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de crimă în bandă organizată, se arată într-un comunicat de presă remis de Ministerul de Interne.

Bărbatul a fost reţinut la finalul lunii noiembrie 2008, în urma unei acţiuni derulate de către Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului de Interne şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Harghita, în cooperare cu autorităţile franceze.

Marin Cioroianu, în vârstă de 42 de ani, originar din comuna Goicea, judeţul Dolj, a fost reţinut de autorităţile române, la sfârşitul lunii noiembrie 2008, într-o pensiune din localitatea Sansimion de lângă staţiunea Tuşnad-Băi. El era considerat deosebit de periculos, având atribuit cod de periculozitate maxim.

Asupra lui Cioroianu a fost găsit un pistol cu glonţ şi un arc, ambele arme fiind acum în custodia autorităţilor.

Mai multe articole despre:
asasinat crimă Ciad