MENIU

Marian Sârbu: Toate instituţiile vor intra sub incidenţa noii legi a salarizării unice

Foto: România Liberă

Niciun bugetar nu scapă de legea unică a salarizării. Ministrul Muncii, Marian Sârbu a declarat vineri la Realitatea TV că toate instituţiile vor intra sub incidenţa noii legi. Precizarea a fost făcută după ce joi, agenţia NewsIn a publicat o listă cu 11 instituţii de stat pentru care ministrul Marian Sârbu a cerut în şedinţa de guvern acelaşi sistem de salarizare ca şi până acum. Propunerea a fost refuzată categoric de premierul Emil Boc.

Potrivit NewsIn, pe lista respectivă se aflau opt instituţii publice finanţate integral din venituri proprii şi trei autorităţi administrative autonome. Din prima categorie fac parte, printre altele, ANRE, AVAS, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Autoritatea Natională de Reglementare în Comunicatii şi Administratia Nationala Apele Române. La acestea se adaugă CNVM, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. 

Documentul propunea ca salariile acestor angajaţi să fie plătite, ca şi acum, prin negociere, în baza contractelor colective de muncă. Potrivit consilierului pe probleme economice al premierului, Ionuţ Popescu, Emil Boc nu a fost de acord cu propunerea ministrului Sârbu.

"Premierul a fost foarte ferm în ideea că nu trebuie să existe în legea salarizării astfel de breşe", a declarat consilierul pe probleme economice al premierului.

Potrivit estimărilor Guvernului, proiectul de Lege al salarizării unice ar trebui să fie elaborat de Ministerul Muncii până la 30 iunie.

Mai multe articole despre:
premier Emil Boc Marian Sârbu