MENIU

Marian Sârbu: Soluţia pentru şomeri este absorbţia de fonduri europene

Marian Sârbu: Guvernul României pregăteşte un portofoliu de măsuri pentru persoanele care vor rămâne fără loc de muncă
Foto: ziare.com

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat în emisiunea 3x3 că Guvernul României pregăteşte un portofoliu de măsuri pentru persoanele care vor rămâne fără loc de muncă în anul 2009, însă una dintre soluţiile cele mai bune pentru ei este absorbţia de fonduri europene.

Conform declaraţiei ministrului de Finanţe, Gheorghe Pogea, numărul şomerilor din România va creşte în 2009 la 505.000, faţă de 403.400 de persoane fără loc de muncă anul trecut. Astfel, potrivit estimării ministrului, şomajul ar urma să se majoreze cu circa un sfert.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) estimează o creştere cu circa 50.500 a numărului de şomeri până în aprilie, bazându-se pe notificările de la firme.

Ministrul Muncii,  Marian Sârbu, a mai spus că din cauză că fostul Guvern a fost incapabil să atragă astfel de fonduri în ultimii doi ani pe acest segment au fost absolut devastatori. E unul dintre motivele deficitului bugetar. "În cadrul Ministerului Muncii există o disponibilitate importantă de fonduri europene de tras, pentru ca o parte dintre angajatori sau angajaţi care vor fi disponibilizaţi temporar să poate fi astfel ajutaţi cu aceste fonduri. România are şansa ca în acest an să îşi depăşească statutul de contributor net la bugetul Uniunii Europene şi să tragă oricum măcar cu un euro mai mult decât plăteşte", a mai spus Marian Sârbu.

Mai multe articole despre:
măsuri şomaj şomeri Marian Sârbu