MENIU

Marian Sârbu: Nivelul salariilor pentru 2009 a fost discutat sâmbătă cu sindicatele şi patronatele

Foto: NewsIn

Nivelul salariilor pentru 2009 a fost discutat sâmbătă cu sindicatele şi patronatele, a declarat, vineri, la Braşov, ministrul Muncii, Marian Sârbu.

"Vom avea mâine (sâmbătă – n.r.) o întâlnire la care vor lua parte premierul Emil Boc, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, dar şi reprezentanţii confederaţiilor sindicale şi patronatelor. Vom discuta problemele creşterilor salariale pentru acest an", a spus ministrul Muncii.

El a adăugat că vor discuta şi despre posibilitatea acordării creşterilor salariale pentru cei cu salarii mici.

"Vom discuta posibilitatea acordării creşterilor salariale pentru cei cu salarii mici, având în vedere stabilirea unui prag până la care să se facă aceste creşteri salariale, prag care ar putea fi undeva în jurul nivelului salariului mediu pe economie. Sper ca domnul ministru Pogea să prezinte o informare cu privire la încasările de la buget din primul trimestru, pentru a putea discuta concret cu partenerii de dialog social“, a spus Marian Sârbu.

Ministrul a adăugat că, în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria, se va discuta şi propunerea introducerii impozitului de solidaritate pentru cei cu salarii mari. Subiectul, care a fost discutat în principiu în şedinţa de Guvern de miercuri, va fi discutat şi cu partenerii sociali, existând posibilitatea ca salariile care depăşesc nivelul salariului preşedintelui României să fie impozitate cu 90% pentru valoarea care depăşeşete nivelul de 8.000 de lei.

"Este posibil să se impoziteze cu 16% valoarea salariului care se situează până la 8.000 de lei şi cu 90% ce depăşeşte această valoare“,  a precizat ministrul Muncii.