MENIU

Marian Sârbu despre propunerea de a fi ministrul Muncii:Am luat o decizie, dar va fi influenţată de părerea colegilor din PSD

Marian Sârbu: Exclud o despărţire de PSD
Sârbu nu doreşte să se autosuspende din PSD

Marian Sârbu îi mulţumeşte lui Traian Băsescu pentru propunerea de a fi ministrul Muncii, însă acceptarea sau neacceptarea ofertei va depinde de părerea colegilor săi de partid.

Marian Sârbu a declarat că propunerea lui Traian Băsescu de a fi ministru al Muncii \"este o formă de recunoaştere\" şi îi mulţumeşte pentru aceasta. Sârbu a declarat la Antena 3 că, joi seară, nu are un răspuns la întrebarea dacă va accepta sau nu propunerea, deşi a admis că a luat o decizie  în mintea sa.

\"Am discutat cu preşedintele şi cu Emil Boc care m-a sunat astăzi. Am nevoie de o discuţie în partid şi în funcţie de opiniile colegilor mei voi da un răspuns\", a spus Marian Sârbu care a adăugat că, în cazul în care va accepta, colegii săi nu trebuie să înţeleagă că astfel abdică \"de la nişte sentimente faţă de partid sau de la un set de valori\".

\"Am nevoie de un sprijin politic, dar, dacă vorbesc de o acceptare, asta nu înseamnă abdicarea din partea mea. Decizia mea poate fi schimbată de decizia lor, pentru că sunt în PSD de 15 ani. Decizia mea va fi influenţată sută la sută de decizia lor\", a declarat Marian Sârbu care a precizat că exclude o despărţire de PSD.

Marian Sârbu a subliniat într-o intervenţie în emisiunea Ora de foc de la Realitatea TV că ar accepta propunerea de a intra în viitorul guvern Boc doar dacă acest lucru nu ar intra în \"coliziune\" cu  statului de partid de opoziţie al PSD. \"Anul viitor participarea fiecărui membru al guvernului la actul de guvernare va fi un act de administrare. Preşedintele a făcut această propunere având încredere de calitatea mea de a administra un minister\", a spus Sârbu care a precizat că nu se va autosuspenda din partid aşa cum a făcut Cătălin Predoiu în urmă cu un an.