MENIU

Marian Iancu: Steaua va fuziona cu Unirea pentru a juca în Liga Campionilor. Becali nu infirmă! Cum comentaţi?

Foto: NewsIn

Finanaţatorul echipei FC Timişoara, Marian Iancu, a lansat, duminică, ipoteza unei fuziuni între Unirea Urziceni şi Steaua, pentru ca ultimii să evolueze în Liga Campionilor, iar finanaţtorul Stelei, Gigi Becali, nici nu a confirmat, dar nici nu a informat această variantă.

"Unirea Urziceni este cea mai bună echipă a campionatului şi cred că merită sâ câştige titlul. Eu cred însă că ei vor fuziona cu Steaua la finalul sezonului, pentru ca ultimii să joace în Liga Campionilor. În acest fel, patronul ialomiţenilor, domnul Bucşaru, îşi va plăti nişte datorii faţă de Gigi Becali. Când există o datorie, merge o fuziune. Totul este posibil din punct de vedere juridic. Domnul Becali este un bun om de afaceri şi va duce Steaua în Liga Campionilor aşa cum a făcut-o şi în ultimii trei ani", a spus Iancu la OTV.

Patronul Stelei, Gigi Becali, nu a vrut să vorbească prea mult despre acest subiect, dar în cele din urmă a lăsat să se înţeleagă că o fuziune cu Unirea Urzieni ar putea fi posibilă. "Nu trebuia să se vorbească despre asta înainte de finalul campionatului, trebuia să se termine sezonul că nu e frumos. Eu m-am cam gândit la aşa ceva, dar trebuie să mai vrea cineva. Nu spun că voi face fuziune, dar legal se poate. Ar putea să se facă prin absorbţie şi atunci vin la noi jucători, antrenori, conducători, tot. Steaua va juca tot în Liga Campionilor, cu Dan Petrescu antrenor, să moară toţi de ciudă. Dinamo e blestemată, ei nu pot juca acolo. Dar mai întâi să o facem pe Urziceni campioană", a afirmat şi latifundiarul la OTV.

Pe de altă parte, preşedintele Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat, la GSP TV, că o fuziune cu Steaua nici nu poate fi pusă în discuţie: "Nu ştiu cum îşi permite Marian Iancu să facă astfel de declaraţii. El ştie tot timpul ce spune şi probabil vrea să creeze o diversiune înainte de meciul cu noi. Vrea să facă suporterii să se gândească că vor juca împotriva Stelei, dar nu va fi aşa. Vor juca împotriva Unirii Urziceni. Noi suntem Unirea Urziceni, aşa vom rămâne şi nu vom fuziona cu nimeni".

Unirea Urziceni se află în acest moment pe primul loc în Liga I, cu 66 de puncte, la un singur punct de locul secund ocupat de Dinamo, formaţie pe care ialomiţenii au învins-o duminică, pe teren propriu, scor 1-0. În ultimele jocuri, Dinamo va întâlni FC Braşov (a) şi FC Argeş (d), în timp ce Unirea va evolua cu FC Timişoara (d) şi Steaua (a).