MENIU

Maria Petre demisionează din PD-L şi candidează ca independent pentru PE

Foto: http://www.guraialomitei.com/wp-content/gallery/site1/maria-petre-alive.jpg

Alegerile pentru Parlamentul European stârnesc un nou scandal în Partidul Democrat Liberal. Unul din membrii cu state vechi în Parlamentul European, Maria Petre, se retrage de pe lista PD-L, demisionează din partid şi candidează ca independent. Motivul deciziei? Democrat liberala este nemulţumită de faptul că a fost pusă pe un loc neeligibil.

"Sunt destul de mâhnită că am fost pusă în această situaţie pentru că sunt de 20 de ani în partid şi n-aş fi crezut niciodată că sunt nevoită să-l părăsesc, dar nu e alegerea mea, e alegerea partidului. Eram pe poziţia 30. Poziţia pe care o aveam nu are nici o legătură cu munca pe care avem, cu cariera la Parlamentul European, cu munca mea în PD-L", a declarat telefonic Maria Petre, eurodeputat PD-L, Bruxelles.

Maria Petre spune că a fost plasată pe a doua jumătate a listei de candidaţi PD-L în urma aplicării unui algoritm care a luat în calcul rezultatele obţinute la alegerile anterioare de filiala Ialomiţa din care face parte, fără a se ţine cont de rezultatele muncii sale ca observator şi deputat la Parlamentul European. Cu toate acestea, nu exclude varianta de a se întoarce în partid, dacă va câştiga un nou mandat de eurodeputat.

Nu este prima situaţie de acest gen în PD-L. Fiica preşedintelui, Elena Băsescu a ales şi ea varianta demisiei din partid şi a candidaturii independente la europarlamentare. Pentru a se încsrie în cursa pentru Parlamentul European, un candidat indepedent are nevoie de 100 de mii de semnături.