MENIU

Marfarul deraiat în Cluj aparţine unui fost ofiţer KGB

Foto: RTV

Procurorii care anchetează deraierea trenului marfar la Boju, judeţul Cluj au declarat că trenul transporta 1.800 de tone de combustibili pentru lanţul de benzinării Lukoil (corporaţie rusească). Pe de altă parte, compania Unicom Tranzit este patronată de fostul general KGB, Constantin Iavorski, implicat în afaceri pe bani publici cu păcură şi cărbune, scrie Evenimentul Zilei.

Trenul de marfă implicat în accidentul feroviar din judeţul Cluj aparţine holdingului Unicom, controlat de Constantin Iavorski. Fost general KGB şi ex-ministru al industriilor în Republica Moldova, Iavorski a monopolizat livrările de cărbune şi păcură pentru termocentralele româneşti de stat. De-a lungul timpului, afaceristul s-a înconjurat în firmele

pe care le deţine de o armată de ofiţeri SRI, relatează EVZ.

Adrian Domnariu, procurorul care anchetează accidentul, a declarat pentru Evenimentul Zilei, despre cauzele care au dus la deraierea trenului marfar, că se cercetează două ipoteze, eroarea umană şi starea precară a terasamentului.

Un poliţist implicat în anchetă a confirmat pentru EVZ că se cercetază şi modul prin care Unicom Tranzit a achiziţionat vagoanele de la CFR Marfă: "Este foarte posibil ca acestea să fi fost vândute ca fier vechi, dar să fie repuse în circulaţie".

Accidentul feroviar de la Boju – Cluj a fost catalogat, de anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, ca fiind o catastrofă feroviară.

Mai multe articole despre:
petrol accident CFR marfar Lukoil KGB deraiere