MENIU

Maraton cu peste 7 ore de scurtmetraje, pe 26 iunie, la Teatrul de Vară din Herăstrău

Foto: REALITATEA.NET

Pe 26 iunie, la Teatrul de Vară din Herăstrău, Future Shorts Romania prezintă evenimentul NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE. Sunteţi aşteptaţi la un maraton cu peste 7 ore de scurtmetraje, atât din colecţia Future Shorts, cât şi din cadrul TIFF şi Anim’est.

Cei mai iubiţi regizori din noul val vor prezenta la NOAPTEA LUNGĂ scurtmetrajele lor favorite: Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Cristi Puiu, Radu Jude.

CÂŞTIGĂ 1 DINTRE CELE 10 INVITAŢII DE 2 PERSOANE!

Până atunci, Future Shorts şi Cotidianul.ro vă prezintă o serie de recomandări de scurtmetraje făcute de oamenii din industria filmului.

Tânărul regizor Paul Negoescu a fost inspirat de scurmetrajul lui Cristi Puiu,  “Un cartuş de kent şi un pachet de cafea” (2004).

Filmul este o discuţie de 13 minute între tată şi fiu. Tatăl (Victor Rebengiuc), concediat cu doi ani înainte de pensionare, încearcă să se reangajeze, iar pentru aceasta îi cere sprijinul fiului Vlad, om de afaceri (Mimi Brănescu).

A obţinut numeroase premii, între care URSUL DE AUR la prestigiosul Festivalul International al Filmului de la Berlin, secţiunea scurtmetraje, sau premiul UIP Berlin, decernat de Academia Europeană de Film la Festivalul de Film de la Berlin. Filmul a fost selecţionat la Cannes, in cadrul Quinzaine des Realisateurs.

Cunoscută realizatoate TV şi critic de film Eugenia Vodă spunea despre “Un cartuş de kent şi un pachet de cafea”: «Un film sec, mustind de adevăr. Felia de viaţă concentrează o felie de lume românească. Dialogul de familie devine un instantaneu plin de specific naţional, dar valabil oriunde în lume; pentru că oriunde în lume poate exista un tată jerpelit şi umilit de sistem, faţă în faţă cu un fiu înstrăinat, care se descurcă.»

Pe 26 iunie, regizorul Cristi Puiu va face o recomandare de scurtmetraj ţn cadrul  evenimentului NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE. Spectatorii vor putea vedea filmul scurt ales de Cristi Puiu.