MENIU

"Man in Blue VI" al lui Francis Bacon, evaluat la 6 milioane de lire sterline, va fi scos la licitaţie

Foto: Casa de licitaţii Christie's

Portretul "Man in Blue VI", de Francis Bacon, va fi scos la licitaţie pentru prima oară, pe 11 februarie, după ce a fost în posesia aceluiaşi proprietar timp de 40 de ani. Valoarea de vânzare a acestuia este estimată la 4-6 milioane de lire sterline, potrivit casei de licitaţii londoneze Christie's.

În cadrul licitaţiei numită "Post-War and Contemporary Art Evening Sale" va fi prezentată o selecţie de lucrări reprezentând arta ultimilor 60 de ani, inclusiv lucrări recent scoase pe piaţă ale artiştilor Francis Bacon, Alberto Burri, Willem de Kooning, Jeff  Koons şi Bridget Riley.

La aceeaşi licitaţie vor fi prezentate 31 de lucrări de artă, oferind un număr mare de oprtunităţi rare pentru colecţionari. Aceste lucrări vor fi expuse la sediul casei de licitaţii din Londra începând cu 1 februarie. 

Multe dintre picturile care vor fi vândute sunt scoase la licitaţie pentru prima dată în ultimii 40 de ani. În urma licitaţiei tuturor lucrărilor, reprezentanţii casei Christie's estimează că se va obţine suma  de peste 15 milioane de lire sterline. 

"Această licitaţie va oferi o selecţie de lucrări ale unora dintre cei mai importanţi artişti ai ultimilor 60 de ani, printre care Francis Bacon, Mark Rothko, Jean Dubuffet, Willem de Kooning, Alberto Burri, Bridget Riley şi Jeff Koons. Continuă să existe o cerere puternică pentru acest tip de lucrări de calitate superioară, iar această licitaţie va prezenta o selecţie de picturi scoase la licitaţie pentru prima dată. Cea mai importantă lucrare a acestei licitaţii este "Man in Blue VI" al lui Francis Bacon, cel mai reprezentativ tablou din seria de picturi făcute la mijlocul anilor '50, o perioadă de aur în cariera artistului", a explicat Pilar Ordovás, director international al secţiei de artă postbelică şi de artă contemporană. 

Tabloul lui Francis Bacon (1909-1992) a fost cumpărat de actualul proprietar în noiembrie 1971 şi este în posesia sa de atunci. "Man in Blue VI" face parte dintr-o serie de şapte picturi realizate de Bacon în primăvara anului 1954.  

 

Mai multe articole despre:
licitaţie Francis Bacon Christie's