MENIU

Majoritatea francezilor refuză vaccinarea contra gripei H1N1

Foto: wordpress.com

Cei mai mulţi dintre francezi nu vor să se vaccineze contra gripei H1N1, estimând că aceasta nu este atât de gravă ori temându-se de efectele secundare ale vaccinului, potrivit unui sondaj Obea/Infraforces realizat de revista Santé magazine şi analizat de AFP.

73,6% dintre persoanele interogate nu au intenţia de a se vaccina, faţă de 19,3% care sunt dispuse să facă vaccinul, în vreme ce un procent de 7% nu s-a decis încă. Persoanele care refuză vaccinarea cred că gripa nu este atât de gravă (49,2%), se tem de efectele secundare ale vaccinului  (39,5%)  sau estimează că au un risc scăzut să contacteze virusul gripal (26,9%).

O treime dintre persoanele intervievate preferă să îşi întărească sistemul imunitar dând o mai mare atenţie igienei vieţii, luând mai ales vitamine.

Franţa a început, săptămâna trecută, vaccinarea personalului din spitale, campania de imunizare a restului populaţiei urmând să fie demarată pe 12 noiembrie. Această campanie şi amploarea comenzilor de vaccin au suscitat o polemică în Franţa, medici şi personalităţi politice denunţând o supraevaluare a riscului.

Studiul, care va fi publicat pe 6 noiembrie, a fost realizat prin telefon, în perioada 23-19 septembrie, pe un eşantion de 1.000 de persoane cu vârsta peste 18 ani.