MENIU

Mai mulţi şoferi au rămas blocaţi în Pasul Gutâi din cauza ninsorii

Foto: RTV
Ninsoarea a creat probleme în trafic, în toată ţara

Ninsori abundente în mai multe zone ale ţării. În judeţul Maramureş a nins miercuri mai bine de şase ore. Zăpada aşezată pe şosea le-a dat mari bătăi de cap şoferilor, care s-au deplasat cu greutate în Pasul Gutâi. Probleme au fost şi în Dâmboviţa. Maşinile neechipate au stat ore în şir în coloană pe drumul care leagă oraşul Târgovişte de Sinaia, până când autorităţile au reuşit să cureţe drumurile.

În Pasurile Gutâi, Prislop şi Roata, stratul de zăpadă a depăşit zece centimetri. Şoferii care au pornit la drum cu maşinile echipate au circulat cu greutate, dar fără incidente. Au fost însă şi câteva cazuri în care şoferii au avut nevoie de ajutorul drumarilor.

"Atenţionăm şoferii să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat autovehiculele corespunzător pentru iarnă, să folosească frâna de motor şi să păstreze distanţa astfel încât să evite orice incident pe drumul public", a declarat agentul Serviciului Rutier din Maramureş, Marius Roşu. 

Mai multe camioane neechipate au blocat şi drumul de legătură dintre Târgovişte şi Sinaia. Drumarii au intervenit cu greu pe şoseaua care s-a transformat într-un adevărat patinoar. În zonă a ajuns şi un echipaj de jandarmi care a dat o mână de ajutor şoferilor blocaţi. După aproximativ cinci ore drumul a fost degajat.