MENIU

Mai multe organizaţii de mediu au protestat în faţa primăriei Bucureşti

Foto: wordpress.com

Mai multe organizaţii de mediu au organizat miercuri, de la ora 12:00, un miting pe protest în faţa primăriei municipiului Bucureşti (PMB), în urma căruia au cerut şi retrimiterea legii spaţiilor verzi la comisia de specialitate din Camera Deputaţilor, a anunţat Asociaţia EcoAssist.

Mitingul iniţiat de Asociaţia EcoAssist, cu sprijinul Fundaţiei Eco-Civica, Fundaţiei Viitor Plus şi Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul a avut două obiective.

Astfel, primul obiectiv a constat în protestul faţă de decizia Comisiei din PMB de a autoriza trei evenimente consecutive în parcul Izvor (concert Madonna, Festivalul Tuborg Green Fest, Zilele Bucureştiului), manifestări ce au consecinţe dezastruoase asupra spaţiului verde din parc.

Cel de-al doilea, a fost un protest împotriva votării de către majoritatea PSD-PDL din Camera Deputaţilor a modificărilor la Legea 24/2007 a spaţiilor verzi urbane, care permit construcţia tuturor tipurilor de obiective de utilitate publică pe spaţiile verzi.

Asociaţia EcoAssist a mai anunţat că a depus în urma mitingului o scrisoare de protest la primăria municipiului Bucureşti şi o cerere de retrimitere a Legii spaţiilor verzi urbane la Comisia de Amenajare a Teritoriului din Camera Deputaţilor.