MENIU

Mai multe magazine vestimentare de pe Calea Victoriei au fost închise

Foto: Realitatea TV

Aerul rece al crizei se simte şi pe Calea Victoriei. Celebră pentru luxul magazinelor vestimentare de talie mondială Calea Victoriei devine tot mai pustie. Din cauza scăderii vânzărilor, magazinele de lux se închid unul după altul sau se mută în zone sau centre comerciale unde clienţii sunt mai mulţi iar costurile, precum chiria, mai mici.

Cunoscută drept principala zonă a brandurilor de modă din Capitală, Calea Victoriei îşi pierde din strălucire de la o zi la alta. Magazinele scumpe care până de curând aveau uşile larg deschise pentru a-şi primi clienţii au acum lacăte pe uşă şi afişe pe care scrie închis.

Renumite magazine de vestimentaţie precum Hugo Boss, Escada, Opinions, Liu Jo şi Pinko erau prezente până de curând pe Calea Victoriei. Acum acestea sunt închise, iar în urma lor au rămas doar vitrine goale, ferestre acoperite de hârtii şi afişe pe care scrie "Închis". Reprezentanţii acestor magazine spun că afacerea devenise în ultimul timp neprofitabilă, în principal din cauza scăderii vânzărilor şi a chiriilor foarte mari.

"Am fost în situaţia să regândesc întreaga strategie de marketing şi de management a magazinului tocmai pentru că proprietarul spaţiului a vrut să mărească chiria de trei ori", a precizat Romaniţa Iovan, fost proprietar Escada.

Unii proprietari ai acestor magazine au găsit însă soluţii.

"În general magazinele nu au ales să părăsească România sau să închidă pur şi simplu, ci au ales să se mute de pe Calea Victoriei în noile mall-uri sau spaţii comerciale mari unde chiriile sunt într-o plajă de 20 până la 60 de euro pe mp pe lună", a declarat Radu Zilişteanu.

Nici magazinele care mai sunt încă deschise pe Calea Victoriei nu o duc prea bine. Deşi au afişate în continuare promoţii şi reduceri de până la 30% cei care le trec pragul sunt din ce în ce mai puţini. 

Mai multe articole despre:
lux chirii magazine criză economică Calea Victoriei