MENIU

Mai multe incendii ameninţă zone turistice din Italia

Foto: abcnews.go.com

Mai multe incendii au afectat în weekend o serie de zone turistice italiene şi ameninţau în continuare luni Parcul Naţional Cinque Terre (Liguria) şi Cilento (sud).

Incendiul care afectează Cinque Terre începând de duminică după-amiază are patru focare şi ameninţă în continuare zonele împădurite din jurul Genovei şi parcul naţional din zonă, a anunţat un purtător de cuvânt al pădurarilor italieni.

Pentru moment, flăcările ameninţă câteva infrastructuri şi case goale, izolate în parc. Centrele locuite din regiune nu sunt în pericol, dar evacuarea satelor mici nu este exclusă.

Două avioane şi un elicopter au fost desfăşurate pentru a încerca să controleze incendiul, care se întinde pe 250 de hectare şi este intensificat de vânt. Un nor de fum alb a acoperit luni după-amiază Genova. Cauzele incendiului nu se cunosc deocamdată, iar doi pompieri şi un voluntar au fost răniţi uşor în cursul nopţii.

Un alt incendiu a izbucnit luni dimineaţă la Cilento, la 150 de kilometri de Napoli, aproximativ 10 case fiind evacuate, a declarat un oficial din secţia antiincendii din regiunea Campagna, Livio Coppola.

În schimb, pe insula Ischia (sud), pompierii au anunţat că au stins patru incendii. O anchetă este în curs pentru a determina cauza acestora.
La nivel naţional, zece avioane şi elicoptere şi 800 de vehicule sunt pregătite să fie evacuate în cazul în care situaţia se va agrava.

Mai multe articole despre:
pompieri incendiu Italia