MENIU

Mai multe calculatoare au fost furate din laboratorul de informatică al unei şcoli din judeţul Arad

Foto: wordpress.com

Mai mule calculatoare au fost furate, miercuri, de persoane rămase neidentificate, de la o şcoală din localitatea arădeană Căpâlnaş, dotată cu sistem de supraveghere şi alarmare.

Din primele cercetări făcute de anchetatori la faţa locului, se pare că au fost furate şapte calculatoare şi un laptop, din laboratorul de informatică, iar poliţiştii fac verificări pentru a stabili cu exactitate prejudiciul produs.
Anchetatorii susţin că hoţii ar fi ştiut de sistemul de alarmă pe care unitatea şcolară îl avea în dotare, deoarece firele sistemului au fost tăiate. Oamenii care locuiesc în apropierea şcolii spun că există un paznic de noapte, plătit din banii Primăriei comunei Săvârşin, iar acesta trebuia să supravegheze şi şcoala, însă susţine că nu a văzut nimic.

"Am fost informaţi de conducerea şcolii din Căpâlnaş despre furt. Deocamdată aşteptăm să aflăm rezultatele anchetei făcute de poliţişti. Surprinzător este că furtul s-a produs în ciuda faptului că şcoala era prevăzută cu sistem de alarmă", a declarat Nicolae Pellegrini, inspector şcolar adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Poliţiştii continuă cercetările, căutând indicii care să îi conducă pe urmele celor care au furat calculatoarele de la şcoala din Căpâlnaş.