MENIU

Magistraţii spun că nu mai au bani pentru citaţii, utilităţi sau combustibil

Foto: RTV

Probleme mari cu banii la ministerul Justiţiei! Magistraţii se plâng că nu mai au fonduri pentru plata utilităţilor. Potrivit Ministerului de Justiţie, fondurile pentru luna aprilie au fost mai mici decât datoriile reportate din luna martie. Ministerul recunoaşte problemele sistemului judiciar, dar spune tuturor că...nu sunt bani.

Datoriile instanţelor sunt reportate de la o lună la alta. Potrivit magistraţilor, dacă bugetul justiţiei nu va fi suplimentat, în două - trei luni, instanţele şi-ar putea închide porţile.

"Este jenant pentru preşedinţii de curţi de apel şi tribunale să roage directorii de poştă să mai primească încă o lună citaţiile pe datorie", a declarat Virgil Andreieş, preşedinte CSM.

Potrivit Ministerului Justiţiei, bugetul alocat iniţial pe anul 2009 este mai mic decât cel din 2008. Mai mult, dacă anul trecut, au fost alocate de două ori fonduri suplimentare, anul acesta situaţia este pe dos. Executivul a tăiat din banii justiţiei - în special de la cheltuilelile de personal şi de la cele pentru bunuri şi servicii.
Mai multe articole despre:
justiţie magistraţi buget datorii minister instanţe