MENIU

MAE verifică informaţiile despre traficul de vize de la Ambasada României din Ankara

Foto: wmc-expo2008.org

Ministerul Afacerilor Externe verifică informaţiile apărute în presa austriacă despre implicarea unor funcţionari ai Ambasadei române de la Ankara într-o reţea de traficanţi ce introducea ilegal mii de turci în Austria, prin România şi Ungaria.

"Verificăm în detaliu informaţia, precizăm însă că România nu a eliberat şi nu poate elibera până la aderarea la Schengen decât vize cu valabilitate teritorială limitată", a declarat pentru NewsIn purtătorul de cuvânt al MAE. Mai exact, cu vizele eliberate de ambasadele româneşti, cetăţenii străini nu pot intra şi nu pot călători decât pe teritoriul României, a explicat purtătorul de cuvânt.

Cotidianul regional Salzburgr Nachrichten a scris sâmbătă că doi funcţionari ai Ambasadei României la Ankara au fost arestaţi în august în 2008 pentru implicare într-o reţea de imigraţie ilegală către Austria. Funcţionarii ar fi făcut trafic cu vize şi ar fi contribuit, astfel, ca sute sau chiar mii de turci să ajungă, prin România şi Ungaria, în Austria, mai exact la Salzburg. Ungaria aderase la spaţiul Schengen în 21 decembrie 2007.

Citeşte mai mult în articolul "Funcţionari ai ambasadei României la Ankara au fost implicaţi într-o reţea de imigraţie ilegală spre Austria, potrivit Salzburger Nachrichten".