MENIU

MAE anunţă oficial că jurnalistul Alin Şerbănescu devine noul purtător de cuvânt al instituţiei

FOTO: NewsIn

Ministrul de externe Cristian Diaconescu a anunţat, printr-un comunicat de presă, că noul purtător de cuvânt al instituţiei pe care o conduce este jurnalistul de la Radio România Actualităţi Alin Şerbănescu, a cărui datorie va fi să reflecte activitatea MAE "obiectiv, transparent şi profesionist".

"Îmi doresc ca purtătorul de cuvânt să reflecte activitatea  Ministerului Afacerilor Externe într-un mod obiectiv, transparent şi profesionist, respectând totodată specificul muncii diplomatice",  a declarat ministrul Cristian Diaconescu, potrivit unui comunicat de presă.

Alin Şerbănescu este jurnalist la Radio România Actualităţi din 1998, cu experienţă în domeniul politic, al partidelor politice şi al problemelor de interes naţional şi a participat la mediatizarea tuturor evenimentelor politice importante pentru România din această perioadă.

Şerbănescu s-a născut  la 24 ianuarie 1974 şi este absolvent al Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, Facultatea de Drept. Acesta a urmat de asemenea cursuri de comunicare media organizate de Ambasada SUA, precum şi cursuri de specializare în comunicarea publică, organizate de BBC.

Cosmin Boiangiu, diplomat de carieră, cel care a ocupat  funcţia de purtător de cuvânt sub mandatul lui Lazăr Comănescu, a primit o nouă însărcinare profesională, fiind numit director al Direcţiei ONU şi Instituţii Specializate din cadrul MAE.