MENIU

Madonna a venit în România cu un avion militar

Foto: businessjetaccess.com/

Aeronava cu care cântăreaţa a sosit în România costă 30 milioane de euro, poate transporta maxim 19 pasageri şi are o autonomie de zbor de 7.800 km.

Tipul de avion din care diva pop a coborât pe pământul României este o bijuterie care costă în jur de 30 milioane euro şi pe care-l au la scară marii miliardari ai lumii, între care Warren Buffet.

Are o plajă destul de limitată de operaţiuni în aviaţia civilă, fiind solicitat de diverse companii pentru zboruri în regim charter, însă marea sa aplicabilitate se regăseşte în domeniul militar, 18 state avându-l în arsenal. Nu lipseşte din dotarea niciuneia dintre cele patru mari ramuri ale armatei SUA (US Air Force, US Army, US Navy şi US Marine Corps) şi are o remarcabilă autonomie de zbor, putând parcurge, fără escală, peste 7.500 km.

Viteza maximă pe care o atinge Gulfstream IV este de 850 km/oră, iar înălţimea la care se ridică este de 13.716 metri, cu o viteză de ascensiune de 1.220 metri/minut. Capacitatea sa este de 14-19 persoane, la care se adaugă doi sau patru membri ai echipajului.

Mai multe articole despre:
SUA Madonna US Navy US Army Warren Buffet