MENIU

Macovei: Este limpede că am fost şantajat, sunt convins că instituţiile abilitate vor face lumină

Foto: Cotidianul.ro

Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a reafirmat că a fost şantajat de Sorin Roşca Stănescu, spunând că este convins că instituţiile abilitate ale statului vor face lumină în această chestiune, deşi a evitat să precizeze dacă a făcut sau nu o plângere penală.

Întrebat într-o emisiune televizată dacă îşi menţine ideea că a fost şantajat şi ce va face în continuare, Macovei a declarat: "Menţin această idee. În opinia mea este limpede că acolo a avut loc un şantaj la adresa mea şi sunt convins că instituţiile abilitate ale statului vor face lumină în această chestiune".

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a afirmat miercuri seară că înregistrarea a fost făcută de către şeful ANI, Cătălin Macovei, şi aduce ca argument faptul că vocea lui se aude cel mai clar pe înregistrare, iar fâşâitul de fond este de la nişte haine.

Roşca Stănescu i-a mai reproşat că este singura persoană din înregistrare care nu s-a revoltat că a fost înregistrat. "Sunteţi singura persoană care nu vă revoltaţi şi care nu reclamaţi acest lucru şi care nu doriţi să faceţi o plângere penală împotriva faptului că dvs., ca demnitar al statului, aţi fost înregistrat", a comentat Roşca Stănescu.

"N-aveţi de unde să ştiţi dacă am făcut sau nu o plângere penală. Şi mai mult nu vreau să comentez. Nu doresc să comentez acest aspect. Nu vreau să comentez dacă am făcut sau nu o plângere penală. Ca fost procuror pot să vă spun un lucru: o anchetă penală se desfăşoară în confidenţialitate. Atât am declarat pe acest aspect", a replicat Macovei.

Replica lui Cătălin Macovei a fost că Sorin Roşca Stănescu ar trebui să probeze aceste afirmaţii pentru că "face afirmaţii fără acoperire", considerând că a fost clar şantajat, iar această" este o chesitune "tangentă penalului".