MENIU

\"Mă tem că e Vanghelie!\", a comentat Băsescu în timpul unui discurs când a întâmpinat probleme tehnice

Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a participat la ceremonia de lansare a emisiunii comune de mărci poştale România-Israel intitulată \"Primul Teatru Idiş din lume- Iaşi, 1876, România\".

Preşedintele Traian Băsescu şi ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, David Oren, au lansat împreună emisiunea comună de mărci poştale dedicate primulul Teatru Idiş din lume şi fondatorului său.

\"Emisiunea comună de mărci poştale România-Israel este o iniţiativă remarcabilă, şi consider că această întâlnire culturală între ţările noastre are o semnificaţie aparte în promovarea dialogului, a diversităţii caracteristice culturii române şi israeliene. Doresc să adresez felicitări tuturor instituţiilor, în mod special Romfilatelia şi Israel Post care prin colaborarea lor au făcut posibil acest proiect\", şi-a început Traian Băsescu discursul, moment în care problemele tehnice l-au împiedicat să continue. \"Mă tem că e Vanghelie!\", a comentat Băsescu, râzând.

Şeful statului a precizat că evenimentul de joi seară este un reper în planul relaţiilor dintre culturile română şi iudaică şi un impuls pentru dezvoltarea cooperării culturale dintre cele două state.

La rândul său, ambasadorul Statului Israel în România, David Oren, a declarat că este o onoare să participe la acest eveniment prin care se marchează încă odată relaţiile \"neîntrerupte, bogate şi speciale dintre România şi Israel\".

\"Suntem cu adevărat încântaţi de această cooperare şi acest proiect comun dintre autorităţile filatelice din Israel şi România. Rezultatul acestei cooperări este timbrul cu efigia fondatorului primului Teatru Idiş din lume, care va fi pus în circulaţie în ambele ţări. Acesată emisiune comună reflectă bogăţia culturii idiş şi evreieşti în România şi contribuţia sa la moştenirea culturală a României şi a lumii. Comunitatea evreiască a fost un pod de legătură între ţările noastre\", a apreciat ambasadorul Statului Israel în România.

La eveniment au mai participat ambasadorul Statului Israel, David Oren, şi deputatul care reprezintă în Parlamentul României minoritatea evreiască, Aurel Vainer.

Mai multe articole despre:
Israel Marian Vanghelie ceremonie