MENIU

M. Geoană: Sper ca Antonescu să fie la înălţimea unei funcţii care nu este uşoară

Foto: NewsIn
M. Geoană: Sper ca Antonescu să aibă maturitatea şi forţa să demonstreze că a meritat funcţia de lider de opoziţie.

Un nou lider a intrat de duminică pe scena politică. "Băiatul cu nume de floare", Crin Antonescu, aşa cum l-a denumit Traian Băsescu, a intrat în linie dreaptă în cursa prezidenţială. În toamnă, fotoliul lui Traian Băsescu va fi scos la bătaie. În joc au intrat Mircea Geoană, Traian Băsescu şi Crin Antonescu.

"Schimbarea la vârf de la PNL îmi este indiferentă", a declarat Mircea Geoană, la Realitatea TV.

"Cred că faptul că a fost o competiţie democratică la PNL trebuie salutat. Mă bucur că şi alte partide îmbrăţişează democraţia internă de partid", a completat preşedintele PSD.

În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale din toamnă, Geoană a spus că, în momentul de faţă, ne îndreptăm către o campanie pentru prezidenţiale în care turul doi, cel puţin pe calculul hârtiei, va fi între un candidat preşedinte PD-L şi altul preşedinte PSD.

"Votanţii liberali şi ai altor partide sunt importanţi mai ales din perspectiva turului 2 şi sper ca Antonescu să fie la înălţimea unei funcţii care nu este uşoară", a spus preşedintele PSD. "Să fii lider de opoziţie nu e uşor şi sper să aibă maturitatea şi forţa să demonstreze că a meritat această funcţie", a completat acesta.

Cât despre şansa ca Antonescu să intre în turul doi la prezidenţiale, liderul PSD a conchis: "Nu prea-l băgăm în calcul în turul 2."