MENIU

M. Geoană: Este momentul eliberării noastre, este ultima dată când PSD va fi pe poziţia a doua la guvernare

Foto: agendaclujeana.ro
M. Geoană: Am încercat să menţinem stabilitate politică în România, cu preţul demnităţii şi intereselor noastre de partid
M. Geoană: Întreg grupul ministerial PSD demisionează. Traian Băsescu declanşează o criză politică de proporţii

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat că întreg grupul ministerial PSD, solidar în jurul vicepremierului Dan Nica, demisionează din Guvernul actual al României, dar a asigurat că este pentru ultima dată când PSD va fi pe poziţia a doua la guvernare.

"Traian Băsescu a reuşit să provoace, din nou, criză politică suprapusă peste o gravă criză economică şi socială", a spus Mircea Geoană.

Prin semnarea revocării viceprim-ministrului PSD, Traian Băsescu a arătat, spune social-democratul, că este "principalul iniţiator şi responsabil pentru declanşarea unei crize cu efecte grave asupra vieţii româneşti".

Mai mult, acuză Geoană, prin numirea ca interimar a lui Vasile Blaga, şeful de campanie al lui Traian Băsescu, "intenţia de fraudare a alegerilor revine un lucru la lumina zilei".

"Traian Băsescu nu are nimic sfânt, nu are interesul naţional în faţa sa, ci numai pe cel electoral", a acuzat Geoană.

Potrivit social-democratului, miniştrii PSD se vor îndrepta spre Palatul Victoria pentru a-şi depune, în mod oficial, demisiile.

"Suntem convinşi că acest gest de demnitate va fi bine înţeles de toţi românii. Am încercat, din răsputeri, să menţinem stabilitate politică în România, cu preţul demnităţii şi intereselor noastre de partid", a completat pesedistul.

"Este pentru ultima dată când PSD va fi pe poziţia a doua într-o guvernare", a încheiat preşedintele PSD.