MENIU

Lupte crâncene pe scena politică în prag de europarlamentare

Foto: 1235.ro

Lavinia Şandru se luptă pentru un loc pe listele PSD, Elena Băsescu a plecat independentă spre Bruxelles, iar PD-L nu îl mai vrea pe Stolojan cap de listă la alegerile din vară, scriu ziariştii de la Cotidianul. Lupta pentru un fotoliu la Bruxelles e mai aprigă decât cea din alegerile interne.

Potrivit Cotidianul, Theodor Stolojan, în prezent liderul europarlamentarilor PD-L, este în pericol de a nu mai fi primul pe lista de la europarlamentare.

Stolojan i-ar fi deranjat prea tare pe unii democrat-liberali pentru că a insistat ca pe liste să se regăsească şi fosta sa consilieră, Andreea Vass. Colegii de partid i-ar mai reproşa şi activitatea sa la Bruxelles care nu se ridică la nivelul aşteptărilor, precum şi faptul că face parte din Comisia de Evaluare a candidaţilor, deşi el însuşi este candidat.

Theodor Stolojan a negat, pentru Cotidianul, acuzaţiile şi le-a pus pe seama tensiunii ce pluteşte în aer în perioada de selectare a candidaţilor.

Acelaşi partid a fost măcinat în ultimele săptămâni de o altă dilemă. Liste cu sau fără Elena Băsescu. Iar dilema a rezolvat-o chiar Elena - s-a retras din partid şi candidează ca independent. Acum are sediu de campanie şi strânge semnături de susţinere.

Sarcină deloc uşoară, spun chiar consilierii personali ai lui Sorin Oprescu care i-au dat mezinei preşedintelui o mână de ajutor. Au mers la sediul de campanie şi şi-au pus semnătura pe lista de susţinere.

Şi în tabăra PSD e fierbere mare. Lavinia Şandru de la PIN vrea cu orice preţ să intre în Parlamentul European şi se cere pe listele social-democraţilor. Promite în schimb susţinere maximă pentru Geoană la prezidenţiale.

În plus, susţine Şandru, are destulă notorietate încât să aducă ceva voturi în PSD. Un singur obstacol are de trecut - Ion Iliescu. Preşedintele de onoare al partidului s-a făcut foc şi pară când a auzit vestea şi a replicat că PSD nu are nevoie de intruşi pe liste.