MENIU

Luna noiembrie a început cu temperaturi de iarnă

Foto: skywatch-media.com

Am început săptămâna cu temperaturi mici chiar şi pentru un început de noiembrie. Meteorologii spun că vremea de luni a fost normală pentru o zi de decembrie. În doar câteva oraşe din ţară s-au atins luni 10 grade. În rest, am avut temperaturi şi de numai 2 grade în plină zi.

Astăzi începe să se simtă o uşoară încălzire. Dar se înnorează în toate regiunile ţării, iar ziua începe cu ceaţă în zonele de câmpie. Precipitaţiile vor fi mixte în sud-vest şi la munte ninge din nou. Vom avea temperaturi puţin mai mari, de la 0 grade la Miercurea Ciuc, la 11 grade la Constanţa.

Bucureştenii încep şi ei ziua cu ceaţă, iar peste zi norii se tot adună, iar ploile se înteţesc spre seară, pe măsură ce vântul se intensifică. Amiaza va aduce în aer cel mult 8 grade Celsius, mai multe totuşi decât azi.

Miercuri se va simţi mai clar ameliorarea vremii, dar cerul rămâne noros şi precipitaţiile continuă să fie mixte în nord şi la munte, şi predominant ploi în rest. Vântul continuă să sufle în rafale, dar pe arii mai restrânse, iar temperaturile peste zi ating valori de la 4 grade, în nordul Moldovei, la 13-14 grade la Călăraşi şi Constanţa.  În capitală, mercuri aşteptăm 10 grade Celsius, dar ziua va fi înnorată, cu ploi răzleţe şi un vânt moderat.

Spre mijlocul săptămânii valorile termice vor reveni la normal. Vom avea maxime şi de 13 grade în sud-estul ţării, dar şi ploi consistente în regiunile sudice şi estice. Nu este exclus ca spre afârşitul săptămânii să se atingă şi 20 de grade Celsius, în sudul ţării, spun meteorologii. 

Mai multe articole despre:
iarnă noiembrie meteorologi temperaturi vânt nori