MENIU

Ludovic Orban: Eu nu îl consider pe Traian Băsescu preşedintele României

Ludovic Orban: Dacă vor fi alegeri anticipate, numărul parlamentarilor liberali va creşte

Ludovic Orban exclude orice fel de colaborare cu PD-L şi cu Traian Băsescu. Orban a spus că va susţine orice demers care să împiedice validarea mandatului lui Băsescu.

Ludovic Orban spune că PNL are un acord de colaborare cu PSD şi \"trebuie respectat\". \" Eu nu îl consider pe Traian Băsescu preşedintele României. Consider că ceea ce s-a întâmplat pe 6 decembrie a reprezentat un atentat la democraţie. În viaţa mea nu mi-aş fi imaginat că la 20 de ani de la revoluţie  să se câştige voturi aşa cum au fost câştigate de Traian Băsescu prin şantaj, ameninţare, cumpărare de voturi\", a spus Orban care a adăugat că nu îl recunoaşte pe Băsescu preşedinte.

\"Îl consider un rău imens şi în ceea ce mă priveşte voi susţine orice demers constituţional menit a împiedica validarea unui mandat obţinut printr-o gravă fraudă electorală\", a declarat Orban care a subliniat să majoritatea parlamentară trebuie să dea funcţioneze şi să dea un guvern.Liderul PNL a respins posibilitatea de a coopera cu PD-L. \"PD-L este o grupare politică oportunistă de indivizi obişnuiţi să trăiască pe urma jefuirii banului public şi care nu reprezintă un partener cu care se poare discuta. Nu există PD-L, ci doar o gaşcă a lui Traian Băsescu care îl ascultă şi îl urmează în toate denersurile induferent câte de departe sunt de lege, de bunul -simţ, de Constituţie şi de interesul naţional\", a mai spus Orban care s-a declarat neinteresat de demersul PSD de a contesta alegerile. \"Chiar ne deosebim din multe puncte de vedere  de PSD. Eu nu pot fi de acord ca în România sute de mii de voturi să  fie obţinute cu bani negri prin cumpărare de voturi. Eu nu pot fi de acord ca în România angajaţi ai instituţiilor publice conduse de politruci numiţi din clanul Băsescu să fie forţaţi să voteze într-un fel sau altul. Nu pot fi de acord ca România să fie guvernată zăngănind cătuşele pe la urechile oamenilor de afaceri, ale jurnaliştilor, ale politicienilor, ale liderilor de sindicat sau prin divizare şi învrăjbire între români\", a mai afirmat Orban care a subliniat că Traian Băsescu \"nu are nicio legitimitate de a se declara preşedintele României\".

Întrebat dacă va menţine coaliţia cu PSD, Orban a punctat că există o coaliţie care are un proiect de guvernare cu principii solide. Despre Klaus Johannis, Ludovic Orban a declarat că  \"nu suntem cramponaţi de o singură persoană\", dar că îi respectă opinia şi că îl înţelege că nu mai vrea să fie umilit de preşedinte. Totuşi, Orban lasă să se întrevadă o posibilitate de a participa la o eventuală guvernare: \"Majoritatea parlamentară, elementele programului de guvernare, voinţa de a da ţării un guvern care să scoată ţara din criză există în continuare\".