MENIU

Ludovic Orban cere demisia lui Patapievici, după scandalul cu sex elect-oral

Ludovic Orban crede că Patapievici nu mai are ce căuta la conducerea ICR
Liberalii cer demisia lui Patapievici de la conducerea ICR

Liberalii cer demisia directorului Institutului Cultural Român, Horia Roman Patapievici, care a declarat într-o publicaţie spaniolă că preşedintele Traian Băsescu deţine o casetă compromiţătoare pentru Mircea Geoană.

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban a declarat că Patapievici, directorul Institutului Cultural Român, trebuie schimbat din funcţie din cauza interviului în care a făcut referiri la o presupusă casetă compromiţătoare cu Mircea Geoană.

\"Domnul Patapievici trebuie să-şi dea demisia acum pentru că acum e directorul ICR, care are ca scop nu să arate murdaria din România prin străinătate, ci să promoveze cultura românească\", a spus Orban.

Horia Roman Patapievici a acordat un interviu publicaţiei spaniole La Vanguardia, în care a declarat: \"E un pic asemănător cu cazul Bill Clinton şi sexul oral. Ştiu sigur că lui Băsescu i s-a oferit o casetă cu Mircea Geoană în care i se făcea sex oral şi el a refuzat să o folosească. Este un om onest\".

Ulterior, Patapievici a explicat că nu a făcut referire la o casetă cu Mircea Geoană, ci doar la o casetă pe care o avea preşedintele Traian Băsescu şi pe care nu a folosit-o.