MENIU

Ludovic Orban a cerut sesizarea Parchetului pentru ascultarea ilegală a membrilor comisiei Udrea

foto: NewsIN
Orban cere anchetă privind înregistrarea discuţiilor din Comisie

Comisia de anchetă în cazul Elena Udrea a reacţionat dur la măsurile anunţate de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Preşedintele Comisiei, Ludovic Orban, a cerut Biroului Permanent o anchetă privind înregistrarea discuţiilor din Comisie şi a înaintat o sesizare pe aceeaşi temă la parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ludovic Orban a dorit să se stabilească cum au fost făcute înregistrările difuzate luni în presă.  

O înregistrare făcută săptămâna trecută, în timpul unor discuţii cu uşile închise, între membrii comisiei parlamentare de anchetă a apărut luni în presă din România. Înregistrarea dezvăluie planul de atac al comisiei împotriva Elenei Udrea şi frânturi din dialogul purtat de liberalul Ludovic Orban, social-democrata Aura Vasile şi liberala Adriana Săftoiu.

Ulterior, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a cerut suspendarea comisiei pe motiv că "membrii comisiei şi-au propus să construiască un dosar penal unui ministru". Anastase a spus că va sesiza şi comisia juridică pe această temă. 

Elena Udrea, ministrul Turismului, a declarat că nu se va mai prezenta la audierile de la comisia parlamentară şi va face plângere penală pe numele fiecărui membru care se aude în înregistrare. 

Citeşte şi:

O înregistrare secretă dezvăluie planul de atac al comisiei parlamentare de anchetă împotriva Elenei Udrea

Udrea anunţă că nu se va prezenta la Comisie şi va formula plângeri penale împotriva tuturor membrilor