MENIU

Lucrările de reparaţii pe pistă la Aeroportul "Traian Vuia" din Timişoara au fost finalizate

Foto: RTV

Traficul pe Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara a fost reluat, de astăzi, pentru toate tipurile de aeronave, după ce lucrările de reparaţii pe pistă au fost finalizate.

"Administraţia Aeroportului Traian Vuia Timişoara a finalizat prima etapă a lucrărilor de reparaţii la pista de decolare/aterizare. Lucrările de reparaţie şi modernizare au constat în frezarea îmbrăcăminţii asfaltice", se arată în comunicatul de presă emis de către administraţia aeroportului din Timişoara.

Lucrările pe pistă au început în 18 martie şi ar fi trebuit să fie finalizate în 25 martie. Cursele companiei aeriene Wizzair, operate pe Aeroportul Timişoara, au fost atunci mutate temporar la Arad.

O cursă a companiei Wizzair care ar fi trebuit să decoleze în 17 martie de pe Aeroportul din Timişoara spre Barcelona a fost anulată după ce aeronava s-a lovit de bucăţi de asfalt de pe pista aeroportului. Circa 140 de pasageri au fost transferaţi la Arad, iar aeronava a decolat spre Barcelona cu aproape cinci ore întârziere faţă de ora stabilită pentru zbor. În 18 martie, conducerea aeroportului din Timişoara a anunţat lucrările de reparaţii.

Pentru că nu au fost anunţaţi că trebuie să plece de pe aeroportul din Arad şi au fost nevoiţi să-şi plătească singuri drumul până acolo, timişorenii au depus mai multe sesizări la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului ca să reclame compania Wizzair. Toate aceste reclamaţii sunt în curs de soluţionare. Dacă se dovedeşte că timişorenii nu au fost anunţaţi în prealabil de măsura redirecţionării zborurilor, compania va trebui să plătească pentru fiecare călător suma de 250 de euro.

Mai multe articole despre:
Timişoara aeroport bombă reparaţii Arad pistă