MENIU

Luciano Moggi a fost condamnat la 18 luni de închisoare în urma scandalului Calciopoli

Foto: calciopro.com

Fostul director general al clubului Juventus, Luciano Moggi, a fost condamnat, joi, la 18 luni de închisoare după ce a fost găsit vinovat în procesul de corupţie în care a fost implicat.

Fiul lui Luciano Alessandro Moggi, care conducea firma de impresariat sportiv Gea World, a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare. Acesta este şi agentul atacantului român Adrian Mutu.

Cei doi, alături de alte persoane cercetate, au fost acuzaţi că au mituit şi ameninţat mai mulţi fotbalişti să semneze contracte cu respectiva firmă şi au influenţat mai mulţi arbitri.

Fiul antrenorului Marcello Lippi, Davide, alături de alte trei persoane implicate în proces, au fost achitate.

În scandalul Calciopoli au fost implicate mai multe cluburi importante din Serie A, iar clubul Juventus a primit cea mai mare sancţiune, a fost retrogradat în Serie B şi i-au fost retrase două titluri de campioană.

Moggi nu va executa pedeapsa cu închisoarea - presă 

Fostul director general al clubului Juventus, Luciano Moggi, ar putea să nu execute pedeapsa de 18 luni de închisoare, pe care a primit-o joi, în procesul fostei firme de impresariat Gea World, datorită principiului legii mai blânde din Codul Penal, potrivit presei italiene, citate de Reuters.

Procurorii au cerut ca Moggi, în vârstă de 71 de ani, să fie închis pentru 6 ani, după ce s-a folosit de firma Gea pentru a manipula piaţa de transferuri din Italia.

Acesta nu poate fi închis până când tribunalul nu va judeca şi recursul depus de avocatul său, iar surse judiciare au precizat că Moggi nu va sta nici măcar o zi la închisoare, deoarece procesul său a început în 2006, înainte ca guvernul să aplice o lege prin care a eliberat mii de condamnaţi din închisoare, iar conform acesteia pedeapsa sa ar fi fost suspendată.

Luciano Moggi a fost acuzat că s-a folosit de violenţă pentru a forţa unii jucători să semneze cu firma Gea World, condusă de fiul său Alessandro, care a fost condamnat la 14 luni de închisoare. Fostul oficial al lui Juventus a fost suspendat timp de cinci ani după izbucnirea scandalului Calciopoli şi va fi judecat şi pentru alte acuzaţii, într-un proces separat.

Formaţia italiană Juventus a fost retrogradată în urma scandalului şi i-au fost retrase două titluri de campioană.

Mai multe articole despre:
condamnare Calciopoli Luciano Moggi