MENIU

Lucian Bute: "Pe Zuniga l-am făcut eu să fie un adversar modest"

Foto: NewsIn

Campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, Lucian Bute, a declarat, joi, la revenirea în ţară, că Fulgencio Zuniga, pe care l-a învins prin KO tehnic, era un adversar puternic, dar prin tactica sa l-a făcut să pară modest.

"Pe Zuniga l-am făcut eu accesibil, el era cunoscut în America, avusese meciuri foarte bune, dar strategia pe care eu şi antrenorul meu am pus-o la punct a funcţionat. Eu l-am făcut modest. Sâmbătă am sărbătorit cu prietenii, dar după am stat mai mult în pat din cauza unei răceli", a afirmat Lucian Bute.

Pugilistul nu a uitat că în sala din Montreal a fost prezent şi Librado Andrade, adversarul său din meciul din octombrie 2008: "Ştiu că Andrade a fost acolo, dar nu m-am intersectat cu el, ştiu că a dat şi o declaraţie în care a spus că am făcut un meci bun. Prietenii mei i-au transmis că următorul este el". Bute şi-ar dori ca în următorul meci în care îşi va apăra centura să îl aibă ca adversar pe Andrade."Îmi doresc să reglez acele ultime 30 de secunde din meciul din octombrie şi să demonstrez că nu e aşa cum spun unii", a spus românul care  ar vrea un meci de unificare a centurilor: "Sunt deschis pentru un asemenea meci, dar sunt mai mulţi factori care influenţează asta. Cel mai probabil ar putea avea loc în primăvara anului viitor".

Pugilistul a vorbit şi despre viitor: "Se presupune că prin vară va mai fi un meci opţional, dar încă nu e nimic oficial. Mulţi vor să boxeze cu mine, să îmi ia centura, mă bucură, dar pentru momentul nu e nimic sigur. Trei meciuri pe an nu ar fi multe. Tocmai de aceea în aceste două săptămâni pe care le voi petrece în ţară voi merge şi la sală, să mă antrenez".

Lucian Bute a sosit joi în România după ce sâmbătă l-a învins pe Flugencio Zuniga, prin KO tehnic şi şi-a păstrat centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie.
Mai multe articole despre:
box Lucian Bute