MENIU

LPF recomandă: Jucătorii să nu mai scuipe, Dorinel Munteanu să poarte mască!

Foto: offthepost.com

În acţiunea de prevenire a răspândirii virusului gripei porcine, Liga Profesionistă de Fotbal le recomandă fotbaliştilor să nu mai scuipe pe teren, ci în vase speciale, cu capac.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că le recomandă jucătorilor şi celor din staff-urile tehnice ale formaţiilor din Liga I să nu mai scuipe pe teren, pentru a evita orice risc de îmbolnăvire cu virusul gripei porcine.

"Ţinând cont de răspândirea în ultima vreme a cazurilor de gripă nouă, LPF recomandă conducătorilor cluburilor din primul eşalon instruirea persoanelor care ocupă suprafaţa tehnică, precum şi a propriilor jucători, de a nu mai scuipa pe terenul de joc sau pe pista stadioanelor. Recomandarea este de a fi folosite în acest scop vase speciale cu capac", se arată într-un comunicat al LPF.

Liga mai precizează că în cazul antrenorilor care nu se pot abţine din a scuipa, şi dă exemplu tehnicianului Oţelului Galaţi, Dorinel Munteanu, ar trebui ca aceştia să poarte o mască protectoare. De asemenea, cluburile sunt informate că în cazul apariţiei unor simptome ale gripei porcine, ar trebui să anunţe LPF.