MENIU

Locuitorii din oraşul Buzău nu au cabinet stomatologic pentru urgenţe

Foto: RTV

Dacă au dureri de dinţi pe timpul nopţii, nu au decât să aştepte dimineaţa. Acest lucru li se întâmplă locuitorilor din municipiul Buzău. De zece ani, ei nu mai au un cabinet dentar de urgenţă în oraşul. Motiv: nu s-au găsit 12.000 de euro pentru cumpărarea unui scaun stomatologic.

Autorităţile din Buzău au găsit stomatologi dispuşi să stea noaptea de gardă, există şi o încăpere în spitalul judeţean unde poate fi amenajat cabinetul, dar lipseşte esenţialul. Scaunul.

"Am făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru a introduce în structură acest cabinet, am identificat locaţia, medicii sunt dispuşi să asigure garda dar nu avem aparatura necesară. Lista de dotări se află la aprobat. Scaunul nu costă mai mult de 12 mii de euro", a declarat Celine Toader, director ASP Buzău.

În lipsa serviciului de urgenţă, oamenii se tratează noaptea cum pot.

În Buzău, cabinetele dentare au fost primele din reţeaua medicală care s-au privatizat după Revoluţie. De atunci, stomatologii au renunţat treptat la serviciile pe timpul nopţii. Pacienţii pot merge totuşi la cabinetele particulare noaptea, dacă pot contacta medicul la telefon.
Mai multe articole despre:
scaun stomatologie cabinet dinţi dureri