MENIU

Locuinţele noi vor scădea preţurile apartamentelor ceauşiste în 2012

Foto: Realitatea.net

Peste trei ani, dacă dezvoltatorii se ţin de cuvânt, oferta de apartamente în ansambluri rezidenţiale poate duce la suprasaturarea pieţei rezidenţiale din Bucureşti, ducând la diminuarea preţurilor la apartamentele vechi.

Numărul total de unităţi locative situate în ansambluri rezidenţiale anunţate până în 2012 se ridică la 54.283 de locuinţe, scrie un articol din Cotidianul. Actorii de pe piaţa imobiliară susţin că şi dacă vor fi livrate doar jumătate dintre locuinţele anunţate preţurile apartamentelor vechi vor scădea, pentru că se va crea un dezechilibru între cerere şi ofertă.

"În cazul în care jumătate din apartamentele anunţate vor fi livrate se va crea o supraofertă. Va fi un şoc pe piaţa apartamentelor vechi, nu putem estima cu cât, dar cu siguranţă preţurile vor fi în scădere, mai ales că apartamentele noi din 2012 vor fi construite cu preţuri mai mici la teren, materiale de construcţie, precum şi la manoperă, lucru ce se va reflecta în preţurile mai mici de vânzare”, ne-a spus Matei Maloş, directorul site-ului imobiliar magazinuldecase.ro.

Citiţi mai mult în Cotidianul.

Mai multe articole despre:
construcţii Ceauşescu apartamente locuinţe blocuri