MENIU

Localnicii din Ţara Lăpuşului şi-au depus banii la o cooperativă ilegală condusă de preotul satului

Foto: RTV

Pagubă de miliarde pentru localnicii din Ţara Lăpuşului. Sute de oameni şi-au depus economiile la o cooperativă de credit administrată de preotul zonei care a devenit acum primar. Localnicii se tem că banii pe care i-au depus lunar cu speranţa unui câştig care să le asigure bătrâneţile sunt acum pierduţi, pentru că unitatea a intrat în faliment.

Localnicii din comuna maramureşeană Lăpuş sunt disperaţi. Oamenii au spus că au urmat îndemnurile preotului din sat şi au depus la cooperativa de credit, unde acesta era director, toţi banii pe care-i aveau. "Am avut încredere în părinte şi am pus banii acolo", a spus unul dintre localnici.

Speriaţi că rămân fără bani mai mulţi localnici au cerut ajutorul poliţiei. "Am fost sesizaţi de mai multe persoane că au depus mai multe sume la o unitate nebancară din Lăpuş care avea autorizaţia retrasă pentru astfel de activităţi", a spus un reprezentant al poliţiei.

Preotul care a fost ales primar anul trecut încearcă să-i liniştească pe localnici, deşi recunoaşte că societatea se află în impas.

Fostul director susţine că banii vor putea fi restituiţi oamenilor după lichidarea societăţii. Între timp însă poliţiştii maramureşeni au început o anchetă şi au deschis dosar penal pentru înşelăciune preotului.

Mai multe articole despre:
bani faliment Cooperativa