MENIU

Localităţi din trei judeţe au fost inundate în Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj

Foto: Realitatea TV
Ploile torenţiale au inundat mai multe localităţi.
Hidrologii au instituit cod portocaliu în judeţele Gorj, Dolj şi Mehedinţi

Mai multe localităţi din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj au fost inundate. Cele trei judeţe s-au aflat sub avertizare cod portocaliu. În Mehedinţi, ploile torenţiale au umflat râurile.

În satul Piatra Albă au fost inundate subsolurile a trei locuinţe şi mai multe alte gospodării, iar în Caraş-Severin la Băile Herculane, câţiva localnici şi-au strâns lucrurile după ce râul Cerna a crescut cu aproape trei metri. Autorităţile au deversat controlat barajul aflat în amonte de staţiune. Aşa că apa a inundat câteva grădini şi o pensiune.

Şi în localitatea mehedinţeană Piatra Albă a plouat torenţial. Drumul Judeţean 607C, către localitatea Podeni a fost blocat de o alunecare de teren.

Peste 100 de familii din comuna gorjeană Golova sunt aproape izolate, după ce apele umflate ale râului Motru au rupt podul din localitate. Singura cale de acces a fost un podeţ improvizat. Mai mult de 20 de gospodării şi aproape 25 de hectare de teren arabil au fost inundate în localităţile Motru, Padeş, Tismana şi Samarineşti.