MENIU

Liviu Dragnea: Am demisionat de la MAI din cauza numirilor de la DGIPI

Foto:romanialibera.ro
Liviu Dragnea: Am plecat de la MAI din cauza problemelor de la DGIPI

Liviu Dragnea a afirmat vineri la Realitatea TV că a demisionat de la MAI din cauza problemelor numirilor de la DGIPI.

"În perioada în care am fost ministru, au fost nişte propuneri la DGIPI, iar în Biroul Permanent al PSD a fost propus domnul Ionel Georgeascu la DGIPI. Emil Boc nu a fost de acord cu această propunere, iar SRI şi DNA ar fi trebuit să-l informeze pe preşedintele ţării în legătură cu situaţia de la DGIPI", a afirmat vineri Liviu Dragnea.

Dragnea a declarat că situaţia "delicată" de la Interne nu este neapărat problema ministrului Dan Nica, ci şi a premierului Emil Boc pentru că acesta a luat decizia finală de numire a lui Cornel Şerban la şefia DGIPI.

"Până la urmă decizia finală de numire este a primului ministru, deci problema nu este numai la Dan Nica, sau, mă rog, nu ştiu cât e la Dan Nica, dar numirea efectivă este operată prin decizia primului ministru", a declarat fostul ministru de Interne, Liviu Dragnea.

Totuşi, el a spus că actualul ministru, "din păcate, a făcut o propunere nefericită, se pare că nu a fost informat şi sigur că este într-o situaţie delicată".  Dragnea a adăugat că SRI sau DNA ar fi putut să furnizeze informaţii privitoare la situaţia lui Cornel Şerban, dar nu doar către Interne. "Mi s-ar fi părut normal ca ministrul de Interne, primul ministru şi chiar preşedintele României să fie informaţi despre acest domn, care se pare că avea nişte probleme la DNA şi să ia decizii în consecinţă", a spus Liviu Dragnea.

De asemenea, fostul ministru a explicat că decizia conducerii PSD la DGIPI, referitoare la Ionel Georgescu, a fost refuzată de către Emil Boc într-o şedinţă de coaliţie, fapt care, alături de insuficienţa fondurilor primite de minister, a dus la demisia sa de la Interne.

Vezi aici detaliile despre numirea din ianuarie a lui Ionel Georgescu.

Totodată, fostul ministru a mai spus că el personal nu a primit niciun fel de informaţie despre Cornel Şerban ca adjunct al DGIPI. "Pe de o parte, solicitările mele de fonduri nu se realizau, pe de altă parte, era discuţia asta controversată despre conducerea DGIPI şi numai după ce aş fi văzut rezolvate aceste două subiecte aş fi trecut la o analiză a fiecărei numiri care fusese efectuată înainte să ajung eu la Minister. Eu nu am solicitat informaţii despre unul sau altul şi nici nu mi-au venit de la vreo instituţie din proprie iniţiativă", a comentat Dragnea.

Vezi aici declaraţia lui Miron Mitrea cu privire la scandalul DGIPI

 

Mai multe articole despre:
Dan Nica DGIPI Miron Mitrea Liviu Dragnea