MENIU

Liga I, sub semnul pariurilor. "Liga I-Gamebookers.com", noul nume al primei divizii din România

Foto: Gamebookers.com

Gamebookers.com a devenit oficial, de joi, noul sponsor al Ligii I la fotbal, în urma contractului semnat cu Liga Profesionistă de Fotbal. Începând de joi, Liga I de fotbal din Romania va primi denumirea generica de "Liga I - Gamebookers.com", titulatura valabilă pentru sezonul competiţional 2009/2010.

Gamebookers.com este marcă a Grupului Party Gaming Ltd., listat la Bursa din Londra. Party Gaming este unul dintre cei mai mari operatori în industria de profil. Brand-ul Gamebookers.com a devenit vizibil în Romania începând cu anul 2004.

Şi liga a doua a fost sponsorizată de o companie de pariuri, austriacă, Astra, care a dat însă faliment.

Companiile de pariuri sportive au intrat tot mai mult pe piaţa fotbalului internaţional. Spre exemplu, două dintre cele mai mari grupări din lume, Real Madrid şi AC Milan, sunt sponsorizate acum de aceeaşi companie de pariuri, Bwin. Şi adversara Unirii Urziceni în grupa a Ligii Campionilor, FC Sevilla, are printre sponsori o companie de pariuri.

În Liga I, Steaua este singura echipă care are drept sponsor o companie de pariuri, Sportingbet. 

În anunţul publicat pe site-ul oficial al Ligii, nu se specifică însă suma pe care Gamebookers o va plăti în schimbul colaborării. Precedentul sponsor al Ligii 1 a fost Realitatea TV, care plătea 1.2 milioane de euro pe sezon.

Mai multe articole despre:
Liga I sponsor divizie