MENIU

Liga I, etapa 34: Rapid - Politehnica Iaşi 2-2

Foto: NewsIn

Rapid a reuşit doar o remiză, pe teren propriu, scor 2-2, cu Politehnica Iaşi, în ultima etapă a Ligii I, după ce în ultimul minut Kalai a scos de pe linia porţii mingea trimisă de Djalovic, şi a ratat astfel calificarea în Liga Europa, terminând sezonul pe poziţia a 8-a.

RAPID - POLITEHNICA IAŞI 2-2 (Spadacio 59, Herea 66 / And. Cristea 11, 22)

Rapid: Andrade - Maftei, R. Fernandes, M. Constantin (Mardare 28), Ivelja - E. Dică (Herea 62), C. Lazăr, Spadacio, Grigorie - Djalovic, J.P. Pinto (Răduţă 78). Antrenor: Viorel Hizo.

Politehnica Iaşi: Pleşca - Buta, Ad. Ilie, L. Munteanu, Kalai - R. Miclea (Viveiros 70, M. Oprea 82), Straton, P. Jovanovic (Paruolo 84), Sfârlea - And. Cristea, Cr. Bratu. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Cartonaşe galbene: Maftei 64, J.P. Pinto 77, Mardare 86 / And. Cristea 61, Jovanovic 83, Ad. Ilie 84, Pleşca 87

Arbitri: Marian Bordean - Mikloş Nagy, Sebastian Stoianof

Stadion: Giuleşti - Valentin Stănescu; Spectatori: 3.000

Cum s-au marcat golurile:

0-1, min 11: Cristea şutat din interiorul careului la colţul lung, iar Ivelja, aflat în apropiere, nu a reuşit să se opună, deviind uşor balonul.

0-2, min 22: Andrei Cristea a început o cursă pe partea stângă, a pătruns în careu şi, de lângă Marius Constantin, a marcat cu un şut la colţul scurt.

1-2, min 59: Spadacio a executat impecabil o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri în vinclul din stânga porţii lui Pleşca.

2-2, min 66: Djalovic a trimis spre poartă cu o lovitură de cap din şase metri, Pleşca a respins în faţă, iar Herea a reluat simplu din interiorul careului.

În ultimul minut de joc, giuleştenii au trecut pe lângă victorie după ce mingea trimisă de Djalovic spre poartă, a fost respinsă de pe linie de Kalai.

La începutul meciului, suporterii Rapidului de la tribuna 0 l-au aplaudat pe tehnicianul ieşenilor, Cristiano Bergodi, cel care a pregătit echipa giuleşteană în turul sezonului trecut.

Fanii giuleşteni l-au contestat pe tot parcursul partidei pe patronul Geoge Copos, căruia i-au cerut să plece de la echipă. "Nu te mai suportăm, Copos pleacă", scria pe un banner de la tribuna a doua. Oficialul giuleştean nu a fost la meci.

La partidă a fost prezent şi fostul atacant al Rapidului, Daniel Niculae, actulamente în Franţa, la Auxerre. Numele acestuia a fost scandat de mai multe ori de spectatori.

În partea secundă a partidei, nemulţumiţi că echipa lor este condusă, fanii giuleşteni au aruncat cu diverse obiecte pe teren, arbitrul predând observatorului un PET căzut în apropierea porţii lui Pleşca.

Atacantul Politehnicii Iaşi, Andrei Cristea, a ajuns la 9 goluri marcate în acest sezon al Ligii I, în urma dublei cu Rapid, reuşind să îşi depăşească propriul record în acest sens, cu şapte reuşite în sezonul 2004-2005, atunci când evolua la Steaua. În total, fotbalistul în vârstă de 25 de ani a marcat 40 de goluri în primul eşalon.

Achiziţionat vara trecută de Rapid de la Nacional Madeiro, Juliano Spadacio, a marcat 16 goluri în acest sezon, şi a încheiat pe locul 3 în clasamentul golgheterilor, după Florin Costea şi Gigel Bucur, care au reuşit să înscrie cu un gol mai mult.

În urma acestui rezultat, formaţia giuleşteană a acumulat doar 55 de puncte şi a încheiat campionatul pe locul 8, cu un singur punct mai puţin decât Steaua, ocupanta poziţiei a 6-a, ultima care asigură calificarea în Liga Europa.
Mai multe articole despre:
Liga I Poli Iaşi Rapid etapa a 34-a